تحولات لبنان و فلسطین

وزارت بهداشت غزه و سازمان‌های جهانی با اشاره به وضعیت فاجعه‌بار شمال غزه اعلام کردند که ارتش اسرائیل در حمله‌ای وحشیانه به بیمارستان کمال عدوان در بیت لاهیا بسیاری از پرسنل پزشکی و بیماران را بازداشت کرد و ۲ کودک هم در اثر قطع اکسیژن جان باختند.

 فاجعه در شمال غزه؛ تانک‌ها وارد بیمارستان شدند

قدس؛ در حالی که تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی و بیمارستان‌های شمال نوار غزه در چهارچوب اجرای طرح موسوم به طرح ژنرال‌ها، همچنان ادامه دارد، دکتر «منیر البرش» مدیر کل وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که رژیم اشغالگر از ورود دارو و آب به بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه جلوگیری می‌کند.

بازداشت مدیر و کادر پزشکی بیمارستان کمال عدوان توسط صهیونیست‌ها

دکتر البرش، شب گذشته در بیانیه‌ای رسمی اظهار داشت: اشغالگران بعد از بازدید هیئتی از سازمان‌های بین‌المللی از بیمارستان کمال عدوان، به این بیمارستان حمله کردند. صهیونیست‌ها رئیس بیمارستان را بازداشت کردند و بعد از بازداشت، ارتباط ما با او قطع شده است.

وی افزود: طبق آمار رسمی از زمان آغاز عملیات ارتش اشغالگر در شمال نوار غزه از ۲۰ روز گذشته حدود ۸۵۰ نفر به شهادت رسیده‌اند.

از طرف دیگر «تدروس آدهانوم گبریسوس» رئیس سازمان جهانی بهداشت از قطع ارتباط با کارکنان بیمارستان کمال عدوان خبر داده و اعلام کرد که در پی حمله ارتش اسرائیل به این بیمارستان، نتوانستیم ارتباطی با پرسنل آنجا برقرار کنیم و ارتش اسرائیل، بیماران، آوارگان و کادر پزشکی را در سایه جنگ نسل کشی که از ۲۱ روز قبل در شمال نوار غزه به راه انداخته، بازداشت کرده است.

گبریسوس افزود: آنچه که در بیمارستان کمال عدوان در حال رخ دادن است، تحولی بسیار ناراحت کننده و وحشتناک است؛ زیرا در این بیمارستان بیش از ۲۰۰ بیمار هستند که از جراحات وحشتناکی رنج می‌برند و صدها نفر هم از بیمارستان کمال عدوان به عنوان پناهگاه استفاده می‌کنند.

به جای تجهیزات پزشکی، تانک‌ها وارد بیمارستان کمال عدوان شدند

وی تاکید کرد: دسترسی به بیمارستان‌ها در سراسر غزه به شکل باورنکردنی دشوارتر شده و کارکنان ما را در معرض خطر قرار می‌دهد.

حسام ابوصفیه، مدیر بیمارستان کمال عدوان قبل از قطع شدن ارتباطات با او به الجزیره گفته بود که تعدادی از کادر پزشکی بیمارستان در نتیجه بمباران‌های اسرائیل زخمی شده‌اند. ما منتظر رسیدن کمک‌های پزشکی بودیم، اما به جای تجهیزات پزشکی، تانک‌ها به اینجا رسیدند.

وزارت بهداشت نوار غزه هم با صدور بیانیه‌ای ضمن درخواست از همه آزادگان جهان برای نجات بیمارستان کمال عدوان اعلام کرد: ما نمی‌فهمیم که جهان چگونه به خودش اجازه می‌دهد بایستد و شنیع‌ترین جنایت نسل کشی و گسترده‌ترین جنگ سیستماتیک علیه نظام بهداشتی و کشتار و بازداشت بیماران و تیم‌های پزشکی را تماشا کند و هیچ کاری انجام ندهد.

این وزارتخانه تاکید کرد: وضع کنونی در داخل بیمارستان کمال عدوان در بیت لاهیا به شدت نگران کننده است. ۶۰۰ نفر شامل بیماران، مجروحان، کادر پزشکی و آوارگان در داخل این بیمارستان بودند. صهیونیست‌ها سه دستگاه آمبولانس و یک دستگاه خودروی حمل و نقل را نیز در روزهای اخیر در بیمارستان کمال عدوان منهدم کرده‌اند و عملیات امداد و نجات و حمل و نقل را با مشکل مواجه ساخته‌اند. همچنین سیستم تولید برق به دلیل تخریب پنل‌های خورشیدی، بر شدت بحران انسانی در این بیمارستان افزوده است.

در ادامه این بیانیه آمده است که در حال حاضر ۱۹۵ بیمار و زخمی، ۷۰ پرسنل پزشکی، سه پرستار و یک نظافتچی در جریان تجاوزات اسرائیل در شمال نوار غزه زخمی شده‌اند.

شهادت ۲ کودک به دلیل قطع اکسیژن

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه گزارش داد که دو کودک در داخل بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان کمال عدوان به دلیل قطع برق و اکسیژن جان خود را از دست دادند. این وضعیت ایجاب می‌کند که همه سازمان‌های حقوق بشری و نهادهای انسانی، مسئولیت خود را برای تضمین سلامت و امنیت غیرنظامیان و رساندن تجهیزات ضروری به بیمارستان کمال عدوان انجام دهند.

واکنش حماس به جنایات صهیونیست‌ها در بیمارستان کمال عدوان

جنبش حماس فلسطین هم در واکنش به این جنایت‌های وحشیانه صهیونیست‌ها در بیمارستان‌های شمال نوار غزه، از جمله بیمارستان کمال عدوان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: حمله ارتش اشغالگر به بیمارستان کمال عدوان در چهارچوب پروژه اشغالگرانه خود در شماره نوار غزه و تحمیل محاصره علیه این منطقه، بازداشت بیماران، مجروحان، تیم‌های پزشکی، خانواده‌های آوارگان و بردن آنها به مقاصد نامعلوم، یک جنایت جنگی بزرگ و نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.

این جنبش افزود: رژیم اشغالگر صهیونیستی در سایه حمایت کامل دولت آمریکا به جنگ نسل کشی در شمال نوار غزه ادامه می‌دهد و اصلاً نگران عواقب آن نیست. قتل عام و بمباران جنایتکارانه‌ای که در شمال غزه رخ می‌دهد، متمرکز بر منازل مسکونی و انفجار آنها بر سر ساکنانش است که منجر به شهادت صدها نفر از مردم بی‌گناه که اغلبشان زن و کودک هستند، شد.

حماس در ادامه از همه رهبران کشورهای عربی و اسلامی خواست تا مسئولیت خود را در قبال حمایت از مردم فلسطین بر عهده بگیرند و به صدور بیانیه‌ها در محکومیت این جنایات بسنده نکنند؛ بلکه اقدامی جدی و عملی به این منظور انجام دهند.

این جنبش، جامعه بین‌المللی و نهادهای آن را از نظر سیاسی و اخلاقی مسئول ادامه این جنایات صهیونیست‌ها و فروپاشی ارزش‌های انسانی دانست.

جان ده‌ها بیمار در سایه قطع اکسیژن در خطر است

سازمان دیده بان حقوق بشر اروپا- مدیترانه هم در گزارشی به این منظور اعلام کرد: اشغالگران اسرائیلی مسئول جان ده‌ها کودک، بیمار، مجروح و اعضای کادر پزشکی که بعد از حمله به بیمارستان کمال عدوان، آنها را بازداشت کرده‌اند، هستند.

این سازمان افزود: اطلاعاتی به ما رسیده که نشان می‌دهد نیروهای اشغالگر اسرائیلی بعد از حمله به بیمارستان کمال عدوان، مردان را از زنان و کودکان جدا کرده و شروع به شکنجه و بازجویی از همه افراد بالای ۱۳ سال از جمله پرسنل پزشکی کرده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است: بعد از بمباران ایستگاه اکسیژن بیمارستان کمال عدوان توسط ارتش اسرائیل، ۱۵ بیمار از جمله کودکان در بخش مراقبت‌های ویژه در معرض خطر مرگ قرار دارند و اطلاعات اولیه حاکی از مرگ چند کودک به دلیل قطع اکسیژن است.

دیده بان حقوق بشر اروپا -مدیترانه از سازمان ملل متحد و همه نهادهای جهانی خواست تا مسئولیت‌های خود را بر عهده بگیرند و رژیم اشغالگر اسرائیلی را ملزم به رعایت قوانین بین‌المللی در محافظت از پرسنل پزشکی، بیماران و مجروحان کنند و از، از سرگیری کار بیمارستان‌ها و تیم‌های دفاع مدنی اطمینان حاصل نمایند.

این سازمان هشدار داد که شرایط در شمال نوار غزه به شکلی بی‌سابقه فاجعه بار است، خانه‌ها در حال بمباران و آتش گرفتن بر سر ساکنان آنها هستند و هیچ آمبولانس یا تیم‌های دفاع مدنی نمی‌توانند برای کمک به مجروحان اقدامی انجام دهند و اصلاً تجهیزات و آمبولانسی باقی نمانده است.

وزارت بهداشت غزه گزارش داد که نیروهای اشغالگر صهیونیست، دیروز بعد از حمله به بیمارستان کمال عدوان شروع به تفتیش بیمارستان و تیراندازی در بخش‌های مختلف آن کردند که موجب افزایش وحشت و اضطراب بیماران و کادر پزشکی شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.